Kampreferater ENK 3.divisjon 2009

Dato: 11.oktober

Lag: Odda - ENK

Sted: Tyssedal Kunstgress

Resultat: 1-3

Målskårere: Anne, Karianne, Amanda

Vi tok den lange turen til Tyssedal for å spille sesongens siste seriekamp borte mot Odda. Utgangspunktet før kampen var enkelt, vi måtte unngå å tape med mer enn to mål dersom direkte nedrykk til 4.divisjon skulle unngås.

Vi var fast bestemt på å beholde plassen og skulle avslutte sesongen på en god måte og gikk ut med aggressivt press og vant ballen ofte i midtbaneleddet. Dette bidro til å sette hjemmelaget under press og vi skapte noen eventyrlige sjanser i starten. Etter vel kvarteret får vi uttelling når vi ruller opp på vår høyrekant og innlegget når Anne som skårer sitt andre mål på to kamper når hun bredsider ballen i mål. Odda svarer og får sendt av gårde et langskudd som spretter foran Aslaug og setter hun ut av spill. Halvveis i omgangen er vi like lang og resultatet står seg til pause.

Vi fokuserer i pausen på at vi styrer kampen, skaper mange sjanser og løper mye. Vi skal bruke kantene våres oftere i angrepene og utnytte de store rommene back backene. Dette klarer vi å justere og når Carro, som har jobbet utrettelig i denne kampen, nok en gang befinner seg i avslutningsposisjon. Hun setter ballen i stolpen fra 16 meter og da dukker selvsagt Kari opp, hamrer returen i mål og befester sin posisjon som ENK's mestskårende gjennom alle tider. Amanda bruker bare noen minutter som innbytter til å vise at hun fremdeles kan skåre mål og fastsetter sluttresultatet til 3-1. Vi stilte nok engang med et særdeles ungt lag og brukte seks spillere fra den talentfulle 93 generasjonen i denne kampen. Og vel vitende at det kommer opp jenter fra 94 generasjonen neste sesong skal de eldre få godt selskap i vinter også!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 4.oktober

Lag: Arna Bjørnar - ENK

Sted: GArnes Kunstgress

Resultat: 5-2

Målskårere: Anne, Karianne

Det ble tap 5-2 borte mot vår favorittmotstander Arna Bjørnar onsdag 7.oktober på Garnes Kunstgress. Vi var godt forberedt på hjemmelagets kvaliteter og visste vi måtte jobbe knallhardt for poeng. Vi leverte også årets beste førsteomgang og var hakket bedre enn AB. Vi jobbet hardt og disiplinert i alle ledd og selv om AB tok ledelsen 1-0 etter 8 minutter kom vi raskt til hektene og spilte bra fotball. Det var fullt fortjent når Anne utligner like før pause med en knallhard heading etter et mønsterangrep der vi bryter bakfra, spiller oss via midtbanen og ut på kant. Anne kommer inn fra motsatt side og møter innlegget fra Linda perfekt. Stillingen holdt seg til pause og vi var innstilt på tilsvarende jobbing i andre omgang.

AB tok nok en gang ledelsen i starten av andre omgang men men vi svarte på tiltale når Kari fra 20 meter setter ballen i lengste hjørne. Vi går dessverre tom for krefter etter hvert og da tar ballsikre hjemmelagsspillere mer og mer over. AB hadde med flere spillere med erfaring fra toppserien og fra aldersbestemte landslag og da blir det vanskelig når vi slipper press på ballfører og de får utnytte sine hurtige kanter. Vi brukte 5 spillere fra årskullet 1993 og det er  kjekt å se at det gror godt i det unge ENK systemet og vi lærer hele tiden. Vi er kjempefornøyd med gjennomføringen og ser hvor listen ligger når det gjelder innsats og engasjement når vi ser frem til kampen mot Odda til helgen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 4.oktober

Lag: ENK - Rosendal

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 1-1

Målskårer: Carro

De som var med: Amanda, Anna, Anne, Birthe, Carro, Heidi, Helene, Henriette, Karianne, Linda, Maren, Renate, Solvor, Yngvild.

Vi tok bare ett poeng hjemme mot Rosendal etter at lagene skåret en gang hver. I en lei vind var det gjestene som kom best i gang uten å skape de store sjansene før vi roter det til i eget forsvar etter vel kvarteret. En Rosendal-spiller kommer alene med Yngvild og setter ballen kontrollert i mål og bortelaget ledet 1-0. Vi kom mer med i kampen etter dette men det var noe "nesten" over alt vi gjorde. Og det er ikke godt nok når vi kjemper om poeng i feil ende av tabellen.

Vi løftet oss bra i andre omgang og gjør noen rokkeringer der vi spiller med tre og etter hvert to bak. Vi legger naturlig nok trykk på gjestene og spiller oss til mange muligheter men må vente til det gjenstår ti minutter før vi får den fortjente utligningen. Carro tegnet seg endelig på skåringslisten igjen og ga oss håp om alle poengene men uten den siste besluttsomheten i siste fase blir det ikke flere mål denne gangen. Renate Vabø gjorde sin debut for damelaget og kom godt i fra det. Helene måtte tidlig ut med kneskade men de første undersøkelsene tyder heldigvis på at hun slipper greit i fra det.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 26.september

Lag: Hordabø - ENK

Sted: Hordabø gras

Resultat: 4-0

De som var med: Amanda, Andrea, Anna, Anne, Aslaug, Birthe, Heidi, Helene, Henriette, Julie, Kamilla, Karianne, Karoline, Lene, Linda, Solvor, Yngvild

En helsvart lørdag ettermiddag borte mot Hordabø og vi ble sendt hjem med tap 4-0. Hordabø var det beste laget i første omgang og når vi fikk en spiller utvist i starten av andre var det meste gjort

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 20.september

Lag: ENK - Hald

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 4-4

Målskårere: Linda, Amanda 3

De som var med: Agnethe, Amanda, Andrea, Anna, Anne, Aslaug, Birthe, Carro, Helene, Henriette, Kamilla, Karianne, Karoline, Lene, Linda, Maren, og Solvor

Det ble poengdeling mot Hald når hvert lag skåret fire mål hver i en underholdene kamp på Knarvik Kunstgress. Amanda ble vår store spiller med tre skåringer i andre omgang. Kampen åpnet med et visst overtak til Hald, de har ballen mest uten å skape de store mulighetene. Etter 15 minutter får vi vår første sjanse på en overgang og Carro finner Linda med en utsøkt bakromspasning. Alene med keeper gjør Linda ingen feil og sender ENK opp i ledelsen med 1-0. Hald kom i midlertidig raskt tilbake og allerede to minutter senere utligner de på et flott utført frispark fra 20 meter. Det er mye Hald etter dette og vi sliter med duellspillet og Hald får mye tid og plass. Etter drøye halvtimen får bortelaget corner, ballen går igjennom feltet der en Hald-spiller upresset får sette ballen i mål. Bare minuttet senere øker jentene fra Sotra til 1-3 etter å ha blitt spilt igjennom på vår venstreside, innlegget er hardt og blir vel satt i mål av en av våres spillere. Resultatet står seg til pause. Agnethe har spilt hele første omgang i mål med en vond lyskestrekk og nok en gang er det Aslaug som må ta på seg hanskene når Agnethe må gi seg , en oppgave hun gjorde veldig bra!

Det er et helt nytt ENK lag som kommer på banen i andre omgang. Innstillingen og viljen til å vinne fotballkamper er tilstede igjen og vi presser bortelaget bakover fra starten men Hald kjemper godt og holder oss på avstand. Etter 20 minutter oppstår en situasjon der Linda går i en fair duell med en av Halds beste spillere. Bortelagets spiller blir liggende nede og må ut med en kneskade. Ettersom Hald ikke hadde innbyttere må de spille resten av kampen med 10 spillere og vi gjør et bytte som skulle vise seg gull verd. Vi setter inn Amanda som en fjerde angriper og hun bruker bare 5 minutter på å vise seg frem når hun lurer seg inn bak forsvaret til Hald. Alene med keeper er hun iskald og setter ballen enkelt ut i hjørnet. Vi får selvsagt ny energi av dette og nå er det bare ENK. Bare ti minutter senere er Amanda frempå igjen og utligner til 3-3! Vi jager nå en seier og når Amanda tre minutter før full tid setter inn sitt tredje for dagen er vi rimelig høyt oppe. Kanskje var vi litt for lenge "der oppe" for tre minutter på overtid får bortelaget corner og ballen når pannebrasken på en Hald-spiller som kontant header inn utligningen til 4-4.

Vi er selvsagt skuffet over å ha rotet bort seieren men all ære til Hald som kjempet tappert med 10 spillere i en halv omgang og som fikk med seg et viktig bortepoeng. Vi må fortsette å jobbe hardt og skal gi serieleder Hordabø en god kamp om poengene neste helg :-) Les omtalen i Nh her

        

Noen bilder fra kampen tatt av Trond-Ole Husebø fra Nordhordland Avis  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dato: 13.september

Lag:  Os - ENK

Sted: Kuventræ Kunstgress

Resultat: 1-4

Målskårere: Kamilla, Linda, Jannike og Karianne

Endelig løsnet det og vi slo Os borte med 4-1 etter 2-0 ved pause. Vi åpnet klart best og skaper nestenmuligheter på løpende bånd men det skulle gå 14 minutter før vi sletter en 314 minutters forbannelse siden Carro skåret mot Odda før sommerferien. Lene spiller elegant fri Kamilla som skjærer inn fra sin høyrekant, finter ned keeper og setter ballen i det tomme buret. Vi fortsetter med å spille god fotball, tar med oss alle lagdelene i oppbyggingen og får til mye av det vi ønsker. Mål nummer to kommer etter 30 minutter når Linda fortjent øker til 2-0 som også står seg til pause.

 Andre omgang blir ikke fullt så god som første og vi merker eter hvert den krevende spillestilen vår med mye bevegelse og involvering av spillere. Vi bytter inn friske bein etter 15 minutter og Jannike bruker bare fem minutter på å vise seg frem når hun gir oss 3-0 på en slik måte vi bare vet Jannike kan. Os reduserer på mystisk vis til 3-1 mens Karianne setter punktum etter 42 minutter og fastsetter resultatet til en meget fortjent seier som nok burde ha vært større. Kampens kanskje største prestasjon ender i treverket når Karianne fra kanten av sekstenmeteren ser Carro på et løp fra sin midtbaneposisjon. Innlegget er presist og avslutningen fra Caroline Louise Bergås Morken på hel volley ryster treverket. Den hadde fortjent å gå inn!

Vi gjør mye riktig i denne kampen, alle lagdelene presterer godt og gjør det vi er enig om på forhånd. Vi spiller med selvtillit og duellkraft og skal ta med oss den positive trenden inn i en god treningsuke og skal være klar til å ta i mot Hald neste søndag.

De som var med: Agnethe, Amanda, Andrea, Anna, Anne, Aslaug, Carro, Helene, Henriette, Jannike, Kamilla, Karianne, Karoline, Lene, Linda og Solvor.

Camillas første ENK-skåring var etterlengtet :-)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 9.september

Lag: Follese - ENK

Sted: Davanger Kunstgress

Resultat: 3-0

De som var med: Amanda, Anne, Agnethe, Andrea, Birthe, Carro, Helene, Jannike, Kamilla, Karianne, Lene, Maren og Solvor.

Det ble tap med 3-0 borte mot Follese onsdag 9.september. Follese åpnet klart best og i løpet av de første fem minuttene hadde de to tre eventyrlige muligheter som de ikke satt. Kampbildet jevnet seg mye ut etter dette men det ble mye nesten for oss. Etter 25 minutter setter tilslutt hjemmelaget sjansen sin og tar ledelsen 1-0. De øker til 2-0 like før pause og resultatet er for så vidt greit nok ut i fra antall sjanser. Andre omgang starter bra for oss, vi flytter Kamilla litt lenger bak spissene og får bra kontroll på mellomrommet. Vi har mye av spillet men skaper ikke de helt store sjansene. Med 25 minutter igjen legger vi om til tre bak og jager en redusering uten å lykkes. Ti minutter før slutt øker hjemmelaget til 3-0. Kamilla Sollie debuterte for ENK og gjorde det bra. Vi er sikre på at hun vil bidra godt i de resterende kampene i høst. Kampen i dag (og spesielt andre omgang) var nok et skritt fremover for oss og vi håper vi skal ta ut det siste ekstra på søndag når vi møter Os borte.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 1.september

Lag: ENK - Djerv

Sted: Fossemyra

Resultat: 0-2

De som var med: Amanda, Andrea, Anna,  Aslaug, Birthe, Carro, Heidi, Helene, Henriette, Jannike, Julie, Karianne, Karoline, Lene, Linda, Maren, og Solvor.

Det ble tap med 2-0 på mot Djerv på Fossemyra tirsdag 1.september. Vi åpnet med litt høye skuldre og lot gjestene fra Møhlenpris styre åpningsminuttene. Vi jobber oss inn i kampen etter hvert men det er bortelaget som etter kvarteret får sette inn 1-0. Kampen er jevn etter dette men Djerv er effektive og går opp til 2-0 på sin andre sjanse i kampen. Vi fører kampen etter dette og gjør mye av det vi trener på riktig. I siste fase av spillet sliter vi litt med bevegelsene og de fleste forsøkene blir stoppet av et fysisk og godt organisert bortelag.

Vi legger om til 4-4-2 i andre omgang og setter Djerv under et konstant press det første kvarteret. Vi jobber oss stadig nærmere skåring da Kari må ut med strekk. Dette var ikke spesielt gunstig da akkurat Kari hadde bidratt godt i denne perioden men vi fortsetter allikevel presset og bare sporadisk er Djerv på besøk på våres halvdel. Det vil seg ikke og når Helene fyrer av fra distanse er det symptomatisk at ballen går i stolpen. Vi legger om til tre bak og etter hvert to bak uten å få uttelling. Det føltes ikke godt etter kampen når all innsatsen ikke ga resultat i skåringer og poeng. Dette kommer garantert etter hvert og vi får en ny sjanse borte mot Follese om en drøy uke. Takk til Jannike som sporty stilte opp som keeper og det samme til Aslaug som overtok hanskene siste femten minutter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 16.august

Lag: ENK - Øygard

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 0-1

De som var med: Agnethe, Amanda, Andrea, Anna, Anne, Birthe, Carro, Heidi, Helene, Henriette, Jannike, Karianne, Karoline, Lene, Linda og Solvor. Julie var ubenyttet reserver

Det ble en sjansefattigkamp uten det helt store spillet fra noen av lagene i den første høstkampen. Første omgang var preget av mye feilpasninger, lite bevegelse samt at vi stresset mye med ball. Ingen av lagene skapte en eneste brukbar sjanse før pause og det var tydelig at ferien ennå ikke hadde sluppet taket.

Andre omgang var mye som første og når Øygard etter 20 minutter skårer etter en corner ligger det i kortene at dette skulle bli sluttresultatet. Vi hadde en ball inne etter et flott angrep men Carro ble noe tvilsomt avblåst for offside. Øygard fikk straffe etter at Agnethe ureglementert stanset en Øygardspiller fem minutter før full tid men avslutningen gikk i stolpen. Agnethe fikk i samme situasjon rødt kort og vi måtte avslutte med 10 spillere uten at det påvirket sluttresultatet som endte med seier 1-0 til bortelaget.

Dato: 21.juni

Lag: ENK - Odda

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 1-2

Målskårer: Carro 1

De som var med:  Amanda, Andrea, Birthe, Camilla, Carro, Helene, Henriette, Jannike, Karoline, Linda, Maren, Sigrid, Solvor og Yngvild. Anna var ubenyttet reserve mens Karianne måtte gi seg etter oppvarmingen pga ankelskade.

En middels god ettermiddag var ikke godt nok mot et kompakt og godt Odda søndag 21.juni på Knarvik Kunstgress. Etter at bortelaget fikk låne tre fotballer og at vi varmet opp sammen på 7er-banen lå det meste an til en fair og velspilt kamp. Men Odda viste ingen tegn til respekt og vant fortjent 2-1 i en sjansefattig kamp. Bortelaget hadde hele tiden 7-8 spillere på rett side og var farlige når de tok overgangene sine. Vi slet å skape sjanser mot de og når vi i tillegg slapp inn et par enkle skåringer i første omgang blir det vanskelig. Første halvdel var det ENK som hadde ballen mest uten å skape de store mulighetene, vi spilte oss frem til 20 meter der en mur av Oddaspillere gjorde det vanskelig å bryte igjennom. Birthe jobbet knallhardt i midtbaneleddet og gikk som vanlig i krigen med hjertet utenpå drakten. Ikke alle fulgte det eksempelet. Etter 21 mutter fikk Odda hjørnespark som vi var alt for passive på og en Oddaspiller satt ballen enkelt i mål fra kloss hold.

Vi kom mer med etter dette men kampbildet var det samme, ENK hadde ballen mens Odda var farlige på sine muligheter. Vi øynet muligheten til å gå til pause med dette resultatet og sjansen til å justere oss i andre omgang. Men ett minutt på overtid er vi igjen passive i klaringen og Odda går til pause med ledelsen 2-0

Vi fokuserer i pausen på å øke presisjonen i pasningsspillet og bevegelsene foran ballfører. Aggressiviteten må også opp. Vi begynner bra og spiller oss til noen halvsjanser og vi legger om til tre bak og bytter inn Linda som en 4.angriper. Dette skaper mye mer trykk og når Linda etter 15 minutter fosser forbi på vår høyrekant aner Carro en målsjanse og kommer inn på bakerste stolpe og bredsider det presise innlegget i mål. Vi presser på etter dette men Odda er også farlige på overgangene sine selv om de sjeldent slipper mer opp enn to tre spillere. Kampen ender med et særdeles skuffende tap 1-2 der de fleste underpresterer. Bildene er som vanlig tatt av Elisabeth Garberg:

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dato: 14.juni

Lag: Rosendal - ENK

Sted: Rosendal Stadion Gress

Resultat: 0-1

Målskårer: Sigrid 1

De som var med:  Anna, Aslaug, Camilla, Heidi; Helene, Jannike, Karoline R, Linda, Maren, Maren, Sigrid, Solvor og Yngvild

Referat: Vi forberedte oss på en lang dag i solfylte Hardanger og møttes til frokost i klubbhuset 0915 før vi tok fatt på veien til Rosendal. Etter å ha inntatt lunch på Rosendal Turisthotell slappet vi av en times tid før vi reiste opp til Stadion. Et ungt samarbeidslag med gjennomsnittsalder på bare 17 år var konsentrerte og var fast bestemt for å jobbe for poengene og spille vårt eget spill. Kampen begynte på best mulige måte og allerede etter ett minutts spill leder vi 1-0. En mønsterangrep der Camilla spilles fri på kant, finner Jannike i bakrom som igjen legger ballen ut på 16 meter. Der kommer Sigrid på et dypt løp og gjør som vi har terpet på på trening i det siste. Presisjon fremfor kraft og ballen smyger seg inn nede ved stolperoten :-)

Kanskje ville denne tidlige skåringen prege resten av kampen for bare tidvis etter dette tok vi i bruk vårt viktigste våpen som er hurtig spill og kombinasjoner med ballen langs bakken. Vi ble for ofte med på Rosendal sitt evindelige tut og kjør med lange baller og midtbanen blir da løpene mye i mellom. Rosendal hadde i tillegg et sterkt fysisk lag som ikke viket en tomme i dueller og vi gjorde det vanskelig for oss selv. Yngvild sto i midlertidig en prikkfri kamp i mål og tok de få mulighetene som hjemmelaget skapte.

Vi fokuserte i pausen på hva vi er gode til og var bestemt på å forsøke å spille ut hjemmelaget. Vi lykkes ikke helt med det og kampbildet i andre omgang var som i første. Unødvendig mye jobbing i varmen på grunn av for mange lange baller over midtbanen. Vi skapte noen store sjanser etter hvert som Rosendal ble sliten men det skulle ikke bli flere mål denne gangen. Vi er selvsagt fornøyd med poengene og klatringen til 2.plass på tabellen men vet vi kan så mye bedre spillsmessig. Vi får en ny sjanse til å bevise det neste søndag hjemme mot Odda.

(Vi ble henvist til en garderobe helt innerst i gangen, vi måtte bruke egne baller, det var sol når vi varmet opp og når vi i tillegg måtte låne en vest til dommeren står ikkje verden til påske! Makan!)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 7.juni

Lag: ENK - Hordabø

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 4-2

Målskårer: Helene 1, Jannike 1, Linda 1, Anna 1

De som var med:  Anna, Aslaug, Birthe, Carro, Heidi; Helene, Jannike, Karianne, Karoline R, Linda, Maren, Sigrid, Solvor og Yngvild. Andrea, Camilla, Julie, Marte var ubenyttede innbyttere.

Referat: Med uavgjort i de siste to kampene var det nødvendig med tre poeng for å holde følge med teten når vi tok i mot Hordabø på Knarvik Kunstgress. Det var en fin ramme rundt kampen med 65 tilskuere, sol og fint vær. Vi forberedte oss som vanlig med felles lunch før kampen og stresset ikke så mye med at dette var et lokaloppgjør selv om de fleste nok hadde et større tenningsnivå enn vanlig. Hos noen slår dette positivt ut mens andre hadde litt høye skuldre. Dette førte til at vi maset litt mye i starten og fant ikke helt formasjonen og rytmen i spillet vårt til å begynne med.

Vi styrte allikevel det meste den første delen av omgangen og bare sjeldent var de grønne inne på vår halvdel. Det blir ikke de helt store sjansene bortsett fra Carro som alene med keeper ikke helt beholder roen og setter ballen rett på keeper. Hordabø kommer mye mer med etter dette og slår mye langt og flytter laget etter. De etablerer i denne perioden et godt trykk på oss med en rekke cornere uten at det blir noen store målsjanser ut av det. Etter rundt 40 minutter mister vi ballen på en overgang og er litt ubesluttsomme i forsvaret når Helene Marøy får sette ballen inn fra tre meter. Vi svarer direkte og Jannike drar seg fint fri på høyrekanten minuttet etter, ballen ender hos Helene Daa som fra 16 meter "dunker" ballen opp under tverrleggeren og vi er like langt. Resultatet står seg til pause.

Andre omgang er stort sett enveiskjøring mot Hordabø og Linda kjører karusell med bortelagets venstreback etter 10 minutter og skårer alene med keeper. Luften går ut av bortelaget etter dette og når Jannike header inn 3-1 etter 20 minutter er det meste avgjort. Vi har flere muligheter etter dette men slipper også Hordabø noe unødvendig inn igjen i kampen. De skaper ikke mange sjanser mot våres gode forsvarsspillere og når Anna på en overgang setter inn 4-1 kan de fleste senke skuldrene. På overtid får bortelaget et mål til men poengene blir også denne gangen igjen på Knarvik.

              

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dato: 01.juni

Lag: Hald - ENK

Sted: Hald stadion

Resultat: 0-0

Målskårer:

De som var med:  Anna, Carro, Heidi, Helene, Jannike, Karianne, Karoline, Linda, Maren, Sandra, Sigrid, Solvor og Yngvild. Camilla og Aslaug var ubenyttede reserver

Med sol og fint vær og 70 tilskuere på tribunen var det to lag som kjenner hverandre godt som møttes til dyst på Hald Stadion. Etter en rufsete start der vi blir med på Hald sine lange baller tar vi over kampen etter 20 minutters spill og har det meste av det som er banespill resten av første omgang. Vi spiller bra i denne perioden og fremstår slik vi ønsker som et spillende lag med gode overganger. Vi produserer noen eventyrlige sjanser som vi dessverre ikke setter. Ballen smeller i stolpen to ganger og i flere tilfeller er det utrolig at ballen ikke går inn. Vi fokuserer i pausen på det positive spillet og at vi vil få flere sjanser i andre omgang. Og sjansene kom, ikke så store som i første omgang men vi er alene med keeper et par ganger og noen gjennomspill er millimeter fra å nå frem. Men som i første omgang ble det ikke uttelling. Hald kommer mer med uten å produsere noen muligheter mot oss og at vi ikke vinner denne kampen med 4-5 mål er en prestasjon i seg selv. Sigrid skrur også en corner inn i første omgang (en halv meter inne) men  kampens til dels meget stasjonære dommer fikk ikkje det dessverre  med seg. Uten at det var spesielt overraskende. I tillegg til et par poeng tapt mistet vi Sandra i første omgang da hun måtte ut med det som kan virke som en kneskade. Vi krysser fingrene og venter på resultatet om noen dager. Yngvild tok på seg hanskene og leverte en prikkfri kamp som innbytter. Forsvaret våres begynner å sette seg og vi leverer nok en solid kamp deffensivt. Hald sitt referat finner du her

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 24.mai

Lag: ENK-Os

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 1-1

Målskårer: Helene 1

De som var med: Amanda, Andrea, Aslaug, Camilla, Carro, Heidi, Helene, Jannike, Karianne, Lene, Maren, Sigrid, Solvor og Yngvild. Karoline var ubenyttet reserve

Referat:  Det ble poengdeling på Knarvik Kunstgress etter 1-1 mot Os søndag 24.mai. En kamp vi føler vi burde ha avgjort etter spill og sjanser. Vi åpnet godt og var direkte i spillestilen. Dette førte til flere brukbare muligheter og Os ble satt under press. Men vi var ikke besluttsomme nok i siste fase og fikk ikke avsluttet angrepene slik vi ønsker. Det ble for mye en pasning til og en dragning til. Os var farlig på noen avslutninger fra distanse samt at de en gang var alene med Yngvild uten å klare å overliste keepervikaren. Kampbildet holdt seg til pause og første omgang endte målløs.

Andre omgang var noe med oppjaget og vi slo for mye feil, dette holdt Os inne i kampen og vi fikk mye unødvendig løping for å rette opp egne feil. Allikevel var det fortjent når Helene etter vel 25 minutter går på et glimrende løp i rommet mellom back og stopper og gir oss ledelsen 1-0. Da hadde vi kontroll på kampen og tre poeng burde vært innenfor rekkevidde. Men bare minutter senere får Os frispark på 20 meter og ballen går via muren og inn. Vi får en stor mulighet etter dette når Helene nok en gang kommer alene med keeper men er ikke like treffsikker denne gangen. Kampen ebber ut med en skåring til hvert av lagene og poengdeling på Knarvik Kunstgress. Os er nok et lag som vil plukke mange poeng i fortsettelsen og det er alltid kjekt å få besøk av lag som spiller positiv og underholdne fotball.

Ellers var dette første kampen til Lene siden sommeren 2008 og var et positivt innslag. Med sin vinnervilje og rutine bidrar hun godt i denne kampen. Fint å ha Lene tilbake! Yngvild tok på seg hanskene i Sandras fravær og gjorde en god kamp som keeper :-) Noen bilder fra kampen tatt av Elisabeth Garberg:

   

   

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dato: 10.mai

Lag: ENK-Follese

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 1-3

Målskårer: Jannike 1

De som var med: Agnete, Andrea, Anna,  Birthe, Helene, Jannike, Karianne, Karoline, Linda, Maren, Sandra, Sigrid, Solvor. Marte og Aslaug var ubenyttete innbyttere.

Referat:  Vi tok i mot et rutinert og hardtarbeidende Follese i sesongens andre hjemmekamp. Vi visste jentene fra Askøy er ekstremt flinke i presset og var fokusert på at om vi skulle lykkes måtte vi være hakket foran de hele tiden. Vi åpnet også best og styrte mye av spillet med gode kombinasjoner og kom ofte i overtallsituasjoner. Etter 8 minutter vinner Birthe en duell innenfor 16-meteren, Jannike plukker opp 2.ballen og gir oss ledelsen 1-0. Vi fortsetter å kjøre kampen og har et par muligheter til å øke men mangler det siste i den avgjørende fasen. Etter 20 minutter kommer Follese bedre med og overtar mye av spillet. Det er derfor ikke ufortjent når de etter 30 minutter bryter en overgang og setter inn utligningen utagbart for Sandra.

Vi fokuserte i pausen på å hente tilbake innsatsen og løpsstyrken som gjorde oss gode i første halvdel av 1.omgang. Follese har tydeligvis tenkt samme tanke og gir oss veldig motstand. Kampen bølger frem og tilbake uten de helt store sjansene til noen av lagene. Nærmest er vel Follese etter et skudd i stolpen etter vel 30 minutter.

Mye tyder på en grei poengdeling denne kvelden når kampen går mot slutten men jentene fra Askøy hadde helt andre planer. Med bare fem minutter igjen å spille er vi ubesluttsomme etter en corner og en Follese-spiller får upresset sette inn 2-1 til gjestene. Luften går litt ut av oss etter dette og tre minutter senere vinner de ballen i mellomrommet og får noe enkelt passere oss i midtforsvaret og punkterer kampen med seier 2-1.

Vi er ikke helt fornøyd med det vi gjør og vet at listen for å være blant i beste i denne divisjonen ligger litt høyere enn hva vi fikk vist frem i dag. Vi må holde de gode periodene lenger. Follese var et godt lag som ikke vil avgi mange poeng denne sesongen og setter en god standard på innsats og løpsvilje. Når vi har ett poeng i lommen fem minutter før slutt må vi også være mere kyniske i forsvar og være mer besluttsomme. Vi vet vi har mere inne og gleder oss til neste kamp 24.mai hjemme mot Os :-)

 

Alle bildene er også denne gangen tatt av Elisabeth Garberg 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Dato: 2.mai

Lag: Djerv - ENK

Sted: Møhlenpris

Resultat: 2-0

Målskårer: Karianne 1 , Linda 1

De som var med: Agnete, Andrea, Camilla, Carro, Heidi, Helene, Jannike, Karianne, Linda, Maren, Sandra, Sigrid, Solvor og Yngvild. Henriette og Julie var ubenyttete innbyttere.

Referat:  

Det ble tre poeng i en av sesongens vanskeligste bortekamper når vi slo Djerv 2-0 på Møhlenpris etter 0-0 ved pause. Det er ikke mange gode kamper vi har spilt i Bergen sentrum og dessverre skulle ikke kampen i dag bli noe unntak. Med en smal og kort bane blir det vanskelig å etablere trykk i 4-3-3 og vi får bare i periode spillet vår til å sitte. Det blir noe oppjaget over det vi gjør og klarer ikke helt å demme opp mot Djerv som har et fast oppspillsmønster bak våres forsvar.

Vi er heldig som ikke slipper inn mål i starten av kampen og Djerv kommer til mange sjanser i første omgang hvor marginene er på våres side. Vi har også våres muligheter med blant annet et skudd i stangen men er ikke fornøyd med prestasjonene i denne omgangen.

Andre omgang er mye bedre og vi får justert oss i midtbaneleddet og tar kontroll over banespillet. Dette betaler seg etter 6 minutter når Kari er sist på ballen og skårer fra syv meter etter litt frem og tilbake innenfor sekstenmeteren og gir oss ledelsen 1-0. Vi jobber hardt etter skåringen og har kontroll på Djerv som etter hvert legger om til 3-5-2 uten å lykkes mot våres tre på midten. Noen skudd fra distanse ser i midlertidig hele stadion i mål men Sandra er solid i denne fasen. Så går det som det ofte gjør når noen satser alt fremover, vi venter tålmodig på den gylne muligheten og etter 36 minutter gjør Linda da det selv når hun parkerer backen, skjærer inn og setter ballen lavt i lengste hjørne og sikrer oss 2-0 og alle poengene med tilbake :-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 26.april

Lag: ENK - Arna Bjørnar 2

Sted: Knarvik Kunstgress

Resultat: 3-3

Målskårer: Sigrid 1, Jannike 1, Birthe 1

De som var med: Agnete, Amanda, Andrea, Birthe, Carro, Helene, Jannike, Karianne, Karoline R, Linda, Maren, Marte, Sandra, Sigrid, Solvor og Yngvild. Aslaug og Julie var ubenyttete innbyttere.

Referat:

3-3 og poengdeling var greit etter sjanser og spill på Knarvik Kunstgress i sesongens andre seriekamp. Vi kjenner etter hvert AB godt og vet at skal vi kunne slå de må vi spille med aggressivt press og ikke gi de tid og anledning til å bruke sine raske angripere. Spesielt Kine er ofte et angrep alene for jentene fra Arna og kampen søndag var heller ikke noe unntak. Men det var vi som åpnet klart best og vi styrte kampen fra 16 meter til 16 meter. Midtbanen vår gjorde en formidabel jobb de første tjuve minuttene og vi produserer noen eventyrlige sjanser vi ikke skårer på. I tillegg er vi noe puslete og unøyaktige i avslutninger fra distanse og det er noe halvhjertet i det vi gjør i siste fase av spillet. Etter halvtimen kommer gjestene mer inn i kampen og det er tydelig at presset vårt har kostet mye krefter. Allikevel føles det rimelig urettferdig når AB tar ledelsen 1-0 i det det gjenstår bare ett minutt av omgangen.

I pausen fokuserer vi på det vi gjorde riktig og er innstilt på å jobbe knallhardt med press og i tillegg bruke overgangene våres mer fornuftig. Vi skal tørre å spille mer i laget og samtidig utnytte sjansene våres. Av en eller annen grunn føltes det ut som at det blåste mer i andre omgang og vi virket etter hvert slitne. Planen var å bytte inn Birthe i midtbaneleddet etter et kvarter men når AB øker ledelsen til 2-0 etter ti minutter gjør vi byttet umiddelbart. Birthe får mer trygghet i laget og gjør spillerne rundt seg god. Det tar ikke lang tid før Sigrid utnytter en overgangsmulighet og fra 23 meter klistrer hun ballen i vinkelen. Utagbart for Lisa i AB målet denne gangen. Vi fortsetter å jobbe og det er ikke ufortjent når Jannike som er flyttet inn som spiss tverrvender innenfor 16 meteren og utligner til 2-2.

AB og spesielt Kine gjør det vanskelig for oss gang på gang og det er målsjanse nesten hver gang de får spilt henne fri. Gjestene ønsker alle poengene og kaster også inn Andrea som har har vært ute lenge med sykdom og presser oss godt bakover. Det er ikke overraskende at de denne fasen igjen tar ledelsen og det ser lenge ut til at 3-2 ledelsen vil holde seg kampen inn. Vi har lagt under kamper før og kommet tilbake og laget viser nok en gang moral og styrke. Vi legger om til tre bak og spiller 3-3-4 siste kvarteret. Innsatsen og viljen betaler seg når Birthe minuttet før slutt går på et glimrende løp fra midtbanen, flikker ballen med seg med utsiden av foten og alene med keeper dundrer hun ballen i mål! Kampen ebber ut med dette resultatet og nok engang har det vært et tett og spillermessig jevnt oppgjør mellom ENK og AB. Debutanter for ENK denne gangen var Maren og Yngvild. Her er noen bilder som også denne gangen er tatt av Elisabeth Garberg:

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 19.april

Lag: Øygard-ENK

Sted: Øygard Idrettspark, gress

Resultat: 5-2

Målskårer: Jannike 2, Karianne 1, Sigrid 1

De som var med: Agnete, Andrea, Anna, Aslaug, Camilla, Helene, Jannike, Karianne, Karoline R, Karoline S, Linda, Sandra, Sigrid og Solvor. Marte, Maren og Yngvild var ubenyttete innbyttere.

Referat:

Det ble seier 5-2 borte mot Øygard i serieåpningen etter at vi lå under 2-1 ved pause. En kamp spekket av nerve, dramatikk, høy intensitet og innsats fra begge lag. Fra våres del sto også spørsmålene og forventningene i kø: Seriedebut for 14 år gamle Karoline S og Anna fra jentelaget, Eikanger-jentene Karoline R og Camilla, Jannike tilbake for sin første offisielle kamp siden 2007 etter kneskaden og Sigrid i sin første kamp etter sjukhusoppholdet. Vi følte oss godt forberedt og etter lunch i klubbhuset var det målbevisste ENK-jenter med en gjennomsnittsalder på bare 17 år som reiste ut på Sotra.

Vi var noe usikre på enkelte spilleres form og vi startet kampen i en uvant 4-4-2 formasjon og vi gikk ut med tempo og aggressivitet men allerede etter 4 minutter tok hjemmelaget ledelsen 1-0 etter dødball. Vi mistet ikke troen og det står respekt av jentene som fortsetter å følge det planlagte kampopplegget. Vi får godt betalt for hard jobbing når Anna etter 9 minutter kommer alene med keeper. Vanligvis er jentespilleren sikker i slike situasjoner men setter ballen rett på keeper, Jannike lukter en retur og er lynrask fremme og setter ballen i mål. Øygard har et brukbart trykk på oss resten av omgangen, spiller ofte langt,  men vi er disiplinerte og slipper de ikke ofte til sjanser. Minuttet før slutt går hjemmelaget allikevel igjen opp i ledelsen etter at en Øygards stjernespiller Solveig Midttun vender på 16 meter og setter ballen utagbart ut i hjørnet. Dette var den rutinerte spilleren med lang fartstid i Sandviken sitt andre mål for dagen.

I pausen oppsummerer vi at vi spillemesig minst er på høyde med Øygard, spillerne har mye krefter igjen og vi kan legge om til vår vante 4-3-3 formasjon. Dette skaper umiddelbart et mye større trykk på hjemmelaget og Linda fosser til linjen etter 5 minutter og fremtvinger et hjørnespark. Dette omsetter en uheldig Øygardspiller i mål og vi er like langt. Vi styrer det meste nå og etter 13 minutter er det igjen Linda som kjører karusell på kanten, finner Sigrid med en utsøkt pasning, Sigrid dribler sikkert halve Øygard før hun høflig overlater ballen til Kari som bredsider den i mål. Øygard jobber hardt etter dette og jager en utligning og legger etter hvert om til 3 spillere bak. Vi punkterer i midlertidig kampen når Sigrid setter en corner direkte i mål etter 43 minutter og når Jannike etter pasning fra Linda setter spikeren i kista med 2-5 i kampens siste spilleminutt. Vi opprettholder dermed den gode statistikken mot de sterke jentene fra Sotra ettersom vi i forrige sesong slo de i begge kampene.

Vi stilte med 4 debutanter i dag og alle gjorde en flott innsats. Karoline S er så vidt fylt 14 år men viste stoisk ro og storspilte på sin backplass og har inntatt damelaget med storm, Camilla og Karoline fra Eikanger blir bedre for hver kamp de spiller mens Anna fra jentelaget spilte med teknikk og overblikk få andre har. Allikevel var dette først og fremst en enorm lagseier der vi med moral og styrke viser med all tydelighet at hardt arbeid som regel gir resultater!

                 

Bildene er tatt av Elisabeth Garberg